Närvärpta Ägg

”Bästa äggen, vi älskar era ägg...”

Vi får ofta höra att våra ägg smakar extra gott. Vår omsorg om våra värphönor och vår familjetradition har gjort Närvärpta Ägg från Landsberga Gård välkända i hela Mälardalen. Våra Närvärpta Ägg kommer från våra egna frigående hönor inomhus. De plockas från värpredet och packas i blandande storlekar och säljs i vår gårdsbutik och i butiker runt om i Mälardalen. Våra Ekologiska Ägg kommer från ekologiska gårdar i närområdet. De är KRAV-märkta och det innebär att hönorna äter ekologiskt foder och får gå ut och sprätta och picka mask. Äggen packas i blandade storlekar på Landsberga Gård och säljs i gårdsbutiken och ute i livsmedelsbutiker.

Besök oss på gården och handla färska ägg direkt i vår butik.

Besök oss på gården och handla färska ägg direkt i vår butik.

Ju färskare ägg desto godare.
Den goda smaken beror på att våra ägg aldrig färdas längre än tio mil från värpredet till butikshyllan och äggets alla smakämnen kommer fram allra bäst när ägget är färskt. Den goda smaken är också ett resultat av att vi värnar om våra värphönor. Bara det bästa fodret är gott nog åt dem. Därför utfodrar vi dem uteslutande med vårt eget vete och havre, odlat på gården och de får också en rad viktiga vitaminer och mineraler i fodret för att må bra. Dessutom är det bra för miljön att undvika långa transporter.

Vi finns ofta ute i butik och bjuder på morgonvärpta ägg och det är alltid ett nöje att se när våra kunder upptäcker hur ett gott ett närvärpt ägg verkligen smakar. 

Vi har brukat jorden på Landsberga Gård i Biskopskulla i fyra generationer och vi har en lång äggtradition. Farmor Ester Sandqvist startade hönsuppfödning på gården i början av 1900-talet och än idag står det vackra hönshuset hon lät uppföra kvar på gården.

Våra återförsäljare: ICA Matkassen Hallstahammar, Aroslunds Livs Västerås, ICA Maxi Hälla Västerås, ICA Bergvreten Enköping, ICA Maxi Enköping, ICA Stjärnköp Enköping, ICA Västerhallen Enköping, ICA Örsundsbro, ICA Kvantum Bålsta, Hemköp Bålsta, Stora Coop Kungsängen, Stora Coop Enköping, Haga Slott Enköping, Enköpings Golfrestaurang, Novisen vid spisen Enköping

clip_image001-60-2.jpg