Butiken

Landsberga Gårdsbutik har ett rikt sortiment av närproducerad mat från hela Uppland. Här finns självklart våra egna Närvärpta Ägg och vi har ett stort utbud av must, sylt, marmelad och andra skafferivaror. Vi säljer kött, korvar och charkuterier från uppländska gårdsslakterier och mejerivarorna kommer från Sju gårdar i Uppland. Du kan också handla färskt bröd, potatis, rotfrukter och säsongens frukt och grönt hos oss. Här hittar du också presentartiklarna att pryda hemmet med och ge bort till fest.  Välj mellan plädar, brickor, kökshanddukar, prydnadsföremål och mycket annat. Ett besök i Landsberga Gårdsbutik är alltid en upplevelse.

Äggboden
I gårdsbutikens främre del hittar du vår äggbod. Där kan du handla våra goda Närvärpta Ägg även när butiken har stängt. Äggboden öppnar 6.30 varje dag och stänger 21.00 och du kan betala med både Swish och kontanter.

_MG_2155.JPG

Caféet

I vårt café serverar vi härligt närproducerat kaffe och läckra bakverk. Här finns gårdens egen paj och kaka bakade på säsongens bär och frukt, fina småkakor och självklart vår goda Närvärpta Äggsmörgås. Slå dig ned på vår mysiga uteservering och njut av friden och utsikten över Biskopskulla kyrka.

njut av dagsfärskt bröd och goda bakverk

njut av dagsfärskt bröd och goda bakverk

våra härliga äggsmörgåsar!

våra härliga äggsmörgåsar!

6a0042c4-9680-4b28-907f-b8383f43fc1e.JPG
IMG_8365.jpg

Vårt sortiment

Uppland är fullt av lokala mat- och dryckesproducenter och här finns otroligt mycket gott att erbjuda. När vi bestämde oss för att öppna gårdsbutik på Landsberga Gård var visionen just att samla all den mat, dryck, kunskap och tradition som finns i vårt landskap under ett och samma tak och vi hoppas att våra kunder uppskattar vårt sortiment och upptäcker Upplands kulinariska storhet.

Våra leverantörer är:
Änga Gård, kryddor. Candeline, saft sylt mm. Sänkdalens Gård, glass. Bergets Gård, bröd o pasta. Vallhovs Gårdsbageri, bröd och skorpor. Linnes kammare, ullfiltar mm. Brunnsbergs jord och djur, köttlådor. Fröslunda Ekokött, grillskivor, köttfärs mm. By bageri, knäckebröd, saft sylt mm. Iris hantverk, borstar mm. Skogsbackens ost hård- och mjukostar. Vallgarns mejeri, ost och ostkaka på Närvärpta Ägg. Sju gårdar, mjölk, fil, yoghurt och ost. Sussis bageri, bröd, bullar, kakor och tunnbröd. Floryd, designprodukter. Hemslöjden Borås Sjuhärad. Anneko design, handdukar, disktrasor mm. Scanglas, smidessaker. Spegels Rättvik, skärbrädor och smide. Skandinavisk Hemslöjd. Stockholms ljusstöperi. Larssons Trä, pappershållare och träfigurer. Klippan yllefabrik, förkläden, handdukar mm. Dunderbo ljus och hantverk. KLK hantverk, hönor, hästljusstakar mm. Nibble gårdsgris, korvar, lufttorkad skinka o hamburgare. Åkerby handelsträdgård, grönsaker. Sörgården grönt, tomater, gurka potatis mm. Pekoe, te. Säby frukt, äpplen. Grönsö, äpplen och cider. Lagerlöfska magasinet, marmelad och sylt. Trollens kryddor, örtsalt. Chokladprinsessan, praliner mm. Smen i Frösthult, smidesvaror. Siv Bergman, trasmattor och träredskap.

 

Evenemang

I Caféet anordnar vi konst- och fotoutställningar och här samlar vi intresserade till olika evenemang, som till exempel föredrag om uppländsk matkultur, men också avsmakningar, ägg- och ostprovning och annat spännande. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får veta när det händer något på Landsberga Gård. Under advent och i påsktider tar vi emot gruppbokningar för handel och pyssel. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information när det händer något extra.

 
 

Se vår fina fotoutställning i sommar.

Hur levde man under tidigt 1900-tal på Landsberga Gård? I husets gamla chiffonjé finns massor av spännande foton och nu har vi plockat ut de bästa i en utställning som vi nu visar i gårdsbutikens cafédel.  Den spänner över ett helt sekel och skildrar familjeliv och jordbruk här på gården. Vi rekommenderar den varmt.

utst.jpg

Köp vårt utflyktspaket

I Landsberga Gårdsbutik & Café kan du köpa med dig matsäck och ge dig ut på vandring i vackra Biskopskulla. Börja med att ta dig till kullen Lagundsberg, strax bakom gården. Där har du en fantastisk utsikt över sju socknar. Vandra längs med Örsundaån, över ängar och genom hagar och njut av stillhet och natur.

_MG_2205.JPG
utfl.jpg
utsikt.jpg
_MG_2186.JPG
 

Beställ Landsbergakassen

I höst öppnar vi webbutiken, men redan nu kan du beställa vår Landsbergakasse, full med uppländska godsaker. Kassen finns i två storlekar och nedan ser du vad de olika kassarna innehåller. Ring 070 643 55 34 eller maila din beställning så är kassen klar att hämta i butiken. Vi måste ha din beställning senast två dagar innan.

stora landsbergakassen

stora landsbergakassen

Stora Landsbergakassen
Pris 350 kr.

1 paket Närvärpta Ägg från Landsberga Gård, 15-pack.
1 flaska Grönsöömust av äpplen, 65 cl.
En burk Syltkrukan, svart vinbärsmarmelad, 200 g.
1 paket Kesoknäcke från By Gårdsbageri, 140 g.
1 bit grillost från Vallgarns gårdsmejeri, cirka 180 g.
1 paket stenugnsbakade chockladskorpor från Vallhovs Gårdsbageri, 170 g.
1 paket Trollets örtsalt, 225 g.
1 ost/marmeladkniv i trä.

 

lilla landsbergakassen

lilla landsbergakassen

Lilla Landsbergakassen
Pris 200 kr.

1 paket Närvärpta Ägg från Landsberga Gård, 6-pack.
1 flaska Grönsöö, sparkling äppelmust, 33 cl.
En burk Syltkrukan, hemkokt krusbärsmarmelad, 200 g.
1 paket Frökex från By Gårdsbageri, 140 g.
1 bit kubb vitmögelost från Vallgarns gårdsmejeri, cirka 110 g.


Edla — vår egen designserie.

Köp Edla en helt ny designserie med motiv från Landsberga Gård. Serien säljs exklusivt i vår butik och består av brickor, underlägg, handdukar och dukar. Det är uppländska designern Anneli Asplund Strömholm som tagit fram serien utifrån ett av många unika tapetmönster som finns bevarade i herrgårdsbyggnaden på Landsberga Gård.

Tapetschablonen kommer från 1800-talet. Namnet Edla kommer från vår farfars mor, som kom till gården 1888 tillsammans med sin man Henrik Sandqvist. De byggde upp jordbruket, uppförde stall och renoverade och inredde huvudbyggnaden och tillsammans uppfostrade de också vår farfar och hans systrar.